Gå til resume Gå til indhold

Tilbud på flytningen

Artikel

For at du kan få så pålideligt et tilbud på flytningen som muligt, er det meget vigtigt, at mængden af dit flyttegods bliver vurderet realistisk. Det er især vigtigt i de tilfælde, hvor du selv skal lave opgørelsen fx på internettet. Du kan vælge at flytte enten med eller uden fast tilbud.

Gå til indhold

Flytning med fast tilbud

Hvis du flytter efter fast tilbud, vil det sige, at flyttefirmaet har besigtiget boligen og fundet ud af, hvor omfattende bohavet er. Ved fast tilbud via internettet vurderer du selv omfanget af flyttegodset.

Ud fra aftalen om, hvor mange hjælpere du eventuelt selv stiller med, og hvor meget du selv vil pakke m.m. afgiver flyttefirmaet et fast tilbud.

Det er en god idé at indhente tilbud i god tid før flytningen, da det kan give en besparelse, hvis flyttefirmaet kan planlægge en rute og samle mere gods op undervejs.

Som udgangspunkt er tilbuddet bindende for flyttefirmaet, medmindre forudsætningerne for tilbuddet ændrer sig. Det kan fx være, at du har vurderet mængden af flyttegodset for lavt, at du ikke har pakket det ned som aftalt, eller at der ikke er skaffet hjælpere nok. Måske møder kun to hjælpere op, når du har lovet, at der ville være fem. I sådanne tilfælde kan flyttefirmaet ændre pristilbuddet. Det forudsætter dog, at de på flyttedagen straks gør opmærksom på, at tilbuddet ikke kan holde.

Giver flyttefirmaet kun et prisoverslag, skal du være opmærksom på, at et overslag ikke er bindende, men kun en anslået cirkapris. I Forbrugerklagenævnet er der dog truffet afgørelser om, at overslaget normalt ikke må overskrides med mere end 10 %.

I markedsføringsloven er der regler om, at tjenesteydere, herunder flyttefirmaer, skal give prisoplysninger fx i form af en prisliste i deres forretningslokale eller på internettet, hvis man kan bestille en flytning på hjemmesiden.

Sørg altid for, at få aftalerne med flyttefirmaet på skrift for at forebygge senere stridigheder. Hvis firmaet er medlem, så læs standardbetingelserne på Dansk Møbeltransport Forenings hjemmeside - her kan du bl.a. får svar på, hvad flyttefirmaet er ansvarlig og erstatningspligtig for.

Bliver der strid om, hvorvidt prisen på flytningen er opgivet med eller uden moms, er det flyttefirmaet, der skal bevise at priserne er oplyst uden moms.

Læs standardbetingelserne vedrørende flytning på Dansk Møbeltransport Forenings hjemmeside her.

Tilbud over internettet

På internettet kan du meget hurtigt få et mere eller mindre forpligtende tilbud på din flytning. Her udfylder du et skema med oplysninger om, hvor meget der skal flyttes, hvorhen, på hvilket tidspunkt og med hvor meget hjælp. Flyttefirmaet giver derefter et tilbud på opgaven.

Der er stor forskel på, hvor udspecificeret man skal udfylde på hjemmesiden, men jo mere detaljeret bohavet er beskrevet, desto større chance er der for, at du får et realistisk bud på flytningen.

Hvis omfanget af flyttegodset viser sig at være meget anderledes, end du troede, da du indhentede tilbuddet, er det vigtigt, at du selv, når flytningen går i gang, med det samme gør opmærksom på, at der er mere – eller mindre - gods end oprindeligt aftalt. Ved en eventuel strid er det flyttemændene, der skal bevise, at forholdene er ændret. Det kan de fx gøre ud fra antallet af flyttekasser.

Flytning uden fast tilbud

Hvis du vælger at flytte uden et fast tilbud – altså efter timebetaling - skal du være opmærksom på, at timebetalingen og kilometerbetalingen starter fra flyttefirmaet tager hjemmefra og er tilbage igen på hjemmeadressen.

Hjælper du selv til ved flytningen, vil det ofte kunne svare sig at betale flyttefirmaet på timebasis. Flyttekasser kan lejes af flyttefirmaet, og de leveres ofte gratis på flytteadressen i op til en måned før flytningen og hentes igen efter en i forvejen aftalt tid. Det koster en bod, hvis du afleverer kasserne for sent tilbage.

Når der ikke er aftalt en fast pris, skal man betale det forlangte beløb – medmindre prisen er helt urimelig. Det kan fx være at timetallet er sat alt for højt. Betalingen for flytningen skal ske kontant, når flytningen er overstået.

Sidst opdateret:   21. februar 2013
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.