Gå til resume Gå til indhold

Forskellige måder at flytte på

Artikel

Der er flere forskellige måder at flytte på. Du kan bl.a. overveje, om du vil have professionel hjælp, eller om du vil klare flytningen helt selv.

Gå til indhold

Flytning med professionel hjælp

Uanset flyttemåden skal du være indstillet på, at afregningen skal ske kontant og med det samme, når flytningen er udført. Det er en god idé at vælge et flyttefirma, der er medlem af Dansk Møbeltransport Forening – bl.a. fordi medlemmerne skal tilstræbe at uddanne medarbejderne til flyttearbejdet. De fire mest gængse flytteløsninger er:

Totalflytning - firmaet står for alt

En såkaldt totalflytning er den nemmeste og også dyreste måde at flytte på. Her står et flyttefirma for alt. Firmaet leverer alle materialer, der skal bruges til flytningen, emballerer og pakker indboet og står for selve flytningen. Hvis det er nødvendigt, kan flyttefirmaet også afmontere fx lamper, tv og hvidevarer og montere dem igen i den nye bolig. Nogle firmaer kan også hyres til at gøre rent, male og tapetsere boligen.

Almindelig flytning - du pakker selv

Ved den almindelige flytning leverer flyttefirmaet kasserne, står for selve flytningen og henter kasserne igen efter flytningen. Du står selv for at pakke bohavet ned og pakke det ud igen.

Delvis flytte-selv - flyttemændene tager de tunge ting

 Vælger du den billigste måde at flytte på med professionel hjælp, nemlig delvis flytte-selv, står du selv for anskaffelse af flyttekasser, nedpakning m.v. Den professionelle hjælp består i, at flyttemænd bærer de store og tunge ting ud og står for transporten. De mindre ting skal du selv flytte. Denne form for flytning afregnes som regel efter timebetaling og antal kørte kilometer.

Flytte selv

Vælger du at flytte selv uden hjælp fra professionelle flyttefolk, bærer du udover arbejdet også selv ansvaret for bohavet. At flytte selv vil typisk indebære, at du skal leje en bil til formålet, og da skal du være opmærksom på, hvor stor en bil kørekortet giver tilladelse til at køre. Vær også opmærksom på, om der er weekendtillæg for leje af bilen, om bilen er kaskoforsikret, og hvor stor selvrisikoen er. Det er en fordel, hvis der indgår hjælp ved eventuelt færdselsuheld.

Gå til Dansk Møbeltranstport Forenings hjemmeside her.

Sidst opdateret:   21. februar 2013
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.