Gå til resume Gå til indhold

Læg et budget

Savner du et overblik over, hvor dine penge forsvinder hen? Vil du gerne holde mere styr på dine indtægter og udgifter? Så prøv Penge- og Pensionspanelets budgetskabelon og få et overblik over, hvor mange penge du har til forbrug.

Gå til indhold

Lønnen går ind på NEM-kontoen, betalingsservice betaler regningerne og indkøb sker med betalingskort. Sådan ser privatøkonomien ud for mange. Men en hverdag med elektroniske penge betyder desværre også, at mange ikke tænker nærmere over, hvor mange penge, der egentlig ryger ind og ud af privatøkonomien.

Nu er der hjælp at hente hos Penge- og Pensionspanelet. På panelets hjemmeside kan du finde simpel og enkel elektronisk budgetskabelon, som kan være en hjælp, hvis du vil lægge et budget for privatøkonomien. Budgetskabelonen indeholder relevante fortrykte budgetposter, som sikrer, at du husker at få alt med i budgettet. Og samtidig kan du til- og fravælge budgetposter, alt efter, hvad der er relevant for dig.

Når budgetskabelonen er udfyldt, kan du downloade dit eget budget som en excel-fil, som du kan printe eller gemme på din computer. Du kan fx tage et print med i banken, hvis du skal tale med dem om boliglån, billån eller en ny afdragsordning på din gæld. Eller du kan gemme budgettet på din computer, så du kan tilrette det senere.

Styr på forbruget med Lommebudget app

Lommebudget app hjælper dig med at holde styr på dine løbende udgifter til forbrug. Du kan hente den både App Store og i Google Play, og den er nem at bruge, fyldt med sparetips og tilmed gratis. Penge- og Pensionspanelet står bag Lommebudget app’en.

Hent app'en her

Prøv Penge- og Pensionspanelets budgetskabelon på Råd til Penge.dk

Sidst opdateret:   15. august 2011
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.