Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Sådan opsiger du dit fitnessabonnement

Artikel

Når du tegner et fitnessabonnement, er det en god idé at undersøge, hvordan du opsiger det. Tjek, om der er et bestemt opsigelsesvarsel eller andre betingelser, du skal overholde, før du kan opsige abonnementet.
 
Gå til indhold

Er der ikke aftalt andet, er der ingen formkrav til, hvordan du skal opsige dit abonnement. I princippet kan du ringe, sende e-mail, fax eller brev, som det passer dig. Du skal dog være opmærksom på, at det er dig, der skal bevise, at du har opsagt aftalen, hvis der senere opstår strid om det.

I yderste konsekvens skal du ikke alene bevise, at du har opsagt aftalen. Du skal også bevise, at opsigelsen er nået frem til fitnesscentret. Den mest sikre metode vil derfor være at sende et anbefalet brev. I praksis vil det normalt ikke være nødvendigt straks at bruge penge på et anbefalet brev. Hvis du fx opsiger pr. e-mail og får svar tilbage fra fitnesscentret, er alt i orden.

Det er kun, hvis fitnesscentret ikke reagerer på din opsigelse, eller hvis sagen er meget vigtig for dig, at det sikreste er at sende et anbefalet brev.

Fremgår det af aftalen, at den kan opsiges telefonisk, kan fitnesscentret ikke senere forlange, at du fremlægger skriftlig dokumentation for, at du har opsagt abonnementet.

Opfylder fitnesscentret ikke aftalen

Opfylder fitnesscentret ikke sin del af aftalen, sætter det fx prisen på abonnementet op uden varsel, kan du, afhængig af omstændighederne, komme ud af aftalen, uanset hvad der er aftalt af bindingstider og opsigelsesvarsler.

Tilbagebetaling ved udmeldelse

Har du betalt for en periode, der ligger efter, at du rettidigt har opsagt dit abonnement, skal fitnesscentret straks betale pengene tilbage for denne periode.

Læs mere om opsigelse af aftaler.

Sidst opdateret:   3. januar 2014