Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Hvad er prisen på abonnementet?

Artikel

Der er forskel på, hvad de forskellige fitnessabonnementer koster, afhængigt af hvilken kæde der står bag, og hvad abonnementet indeholder.
 
Gå til indhold

Da der både er forskel på prisen og på, hvad abonnementet består af, er det vigtigt, at du undersøger markedet grundigt, før du tegner et fitnessabonnement. Du kan finde de forskellige priser på fitnesscentrenes hjemmesider.

Tjek priserne – og vilkårene

Nogle abonnementer kan være billigere end andre, men så kan der også være knyttet særlige vilkår til abonnementet. Når du tjekker prisen, så vær blandt andet opmærksom på:

  • Hvor ofte vil du træne. Passer det bedst til dine behov at tegne et løbende abonnement, eller kan det måske bedre betale sig for dig at købe et klippekort til fx 10 gange træning?
  • Hvornår du kan træne. Vil du kun træne i weekenden eller i et bestemt tidsrum i løbet af dagen, kan du måske få et billigere abonnement.  
  • Hvad du kan træne. Vil du ikke gå til holdtræning, kan du måske få et billigere abonnement, hvor holdtræning ikke er inkluderet.
  • Hvor du kan træne. Måske giver abonnementet dig kun ret til at træne i bestemte centre – og ikke i alle centre, hvis det er en kæde. Det kan betyde, at du skal betale et ekstra beløb, hver gang du vil træne i et andet center.
  • Hvilke faciliteter du må bruge. Måske giver abonnementet dig ret til fx at bruge squashbaner eller gå til aquatræning.
  • Hvilke ekstra services du får med. Måske giver abonnementet dig ret til fx at tage en gæst med til træning.

Rabatpriser

Fitnesscentrene kan lokke nye kunder til ved at tilbyde dem et abonnement til en meget lav pris i fx tre eller seks måneder. Eller ved at tilbyde halv pris på oprettelsen af abonnementet.

Køber du et fitnessabonnement til rabatpris, så vær opmærksom på, at abonnementet typisk vil være billigt i de første måneder, hvorefter det vil fortsætte til normal pris, indtil du opsiger det.

Er du studerende eller ung, kan der måske også være penge at spare. Nogle centre tilbyder forskellige rabatter til bestemte aldersgrupper.

Firmaaftaler og loyalitetsprogrammer

Nogle firmaer kan have en aftale med et fitnesscenter om, at firmaets ansatte kan træne i fitnesscentret til en særlig pris. Undersøg, om dit arbejde har en sådan aftale.

Inden du takker ja til firmaaftalen, så husk dog at sammenligne den pris, du får gennem firmaaftalen, med de andre priser og abonnementer på markedet.

Måske kan du få et abonnement billigere i et andet center, eller du kan måske få et abonnement, som passer bedre til dine behov.

Det kan også være, at du er medlem af et loyalitetsprogram, der samarbejder med et fitnesscenter, så du optjener point via dit fitnessmedlemsskab. Tænk dig om, inden du takker ja til tilbuddet, og husk at tjekke priserne i andre fitnesscentre.

Læs mere om, hvordan du afklarer dine behov.

Læs mere om, hvad du betaler for.

Sidst opdateret:   3. januar 2014