Gå til resume Gå til indhold

Den offentlige forbrugerportal - Vi hjælper dig med råd, rettigheder og klager

Hvad er dine behov?

Artikel

Afklar dine behov, før du tegner et fitnessabonnement. Måske vælger du ud fra prisen, holdsammensætningen, beliggenheden eller de muligheder, centret tilbyder dig.
 
Gå til indhold

Før du vælger, hvilket fitnesscenter du vil gå i, er det vigtigt, at du afklarer, hvad dine behov er.

For det første, så overvej: Kommer du overhovedet til at bruge medlemskabet? Eller vil det måske passe dig bedre at købe et klippekort til træning?

Det kan ende med, at du tegner et fitnessabonnement, som du aldrig kommer til at bruge, eller som du kun sjældent bruger.

Er prisen vigtig for dig?

Der er forskel på, hvad de forskellige typer af fitnessabonnementer koster. Du kan tjekke priserne på centrenes hjemmesider.

Prisen kan afhænge af, hvad abonnementet indeholder. Du bør derfor være opmærksom på, hvad der er inkluderet i prisen. Se fx efter, om du kun har adgang til at træne i centret på bestemte tidspunkter, om du kun kan træne i ét bestemt center, selvom det er en kæde, eller om du skal betale ekstra for at deltage i holdundervisningen eller for at bruge bestemte faciliteter, fx squashbaner.

Hvor ligger centret?

Måske betyder fitnesscentrets beliggenhed mest for dig. Det kan være, at centret ligger tæt på, hvor du bor, eller at det ligger på vej hjem fra skole eller arbejde. Er der tale om en kæde, så undersøg, hvor de forskellige centre er placeret.

Tjek holdene

Der er forskel på, hvilken holdundervisning fitnesscentrene tilbyder, og hvornår du kan gå på de forskellige hold. Fx tilbyder nogle centre squash, løbehold eller træning for gravide, mens andre ikke gør det.

Find ud af, hvad dine behov for holdtræning er, og tjek centrenes holdplaner, før du melder dig ind. Tjek også, hvilke former for holdtræning, der er inkluderet i dit abonnement. Det kan koste ekstra, hvis du fx vil på løbehold.

Centrets faciliteter

Nogle fitnesscentre har måske en svømmehal, hvor de tilbyder forskellige former for aquatræning. Andre centre har måske saunaer. Tjek centrenes faciliteter, hvis det har betydning for dit valg af abonnement.

Har du brug for særlig træning?

Har du ryg- eller hjerteproblemer, eller har du brug for særlig træning eller genoptræning, bør du sikre dig, at fitnesscentret har ansat sundhedsfagligt personale, som er til stede og kan rådgive dig, når du kommer i centret. Dine fysiske skavanker kan blive forværret, eller du kan få skader, hvis du bruger fitnesscentrets træningsapparater forkert. Det er derfor vigtigt, at du søger rådgivning, hvis du er i tvivl.

Er du gravid, så tjek, om centret har særlige hold, hvor træningen er tilpasset gravide.

Læs mere om, hvordan du tjekker priserne.

Sidst opdateret:   5. januar 2016