Gå til resume Gå til indhold

Gå efter ordentlige forhold når du dater

Artikel
Et datingsite kan være stedet, hvor du finder den store kærlighed. Men hvis du opretter en profil på et datingsite, så hold øjnene åbne. Du risikerer at binde dig til et abonnement, som du har svært ved at komme ud af igen.
Gå til indhold

Læs betingelserne

Det er vigtigt, at du læser datingsitets aftalevilkår grundigt igennem, inden du opretter et abonnement.

Undersøg blandt andet, hvor lang tid du binder dig, og hvordan du opsiger abonnementet igen. Kan du ikke finde tydelig information om fx bindingsperioden, prisen og opsigelsesfristen, så vær varsom med at tilmelde dig sitet.

Tjek andres erfaringer med sitet

Det er også en god ide at tjekke på nettet, om andre brugere har gode eller dårlige erfaringer med sitet.

Forbruger Europa har bl.a. fået henvendelser fra forbrugere, der har fortalt, at de efter at have oprettet en gratis profil på et datingsite skulle opgradere til et betalt medlemskab for at kunne læse beskeder fra andre brugere. Beskederne viste sig imidlertid at være autogenererede, og derfor ønskede forbrugerne at opsige abonnementet igen. Hvad de ikke vidste, var, at de ved at tage datingprofilen aktivt i brug, det vil sige ved at læse beskederne, fraskrev sig deres fortrydelsesret. Nu blev de så bundet til abonnementet.

Der har også været eksempler på at profilen pludselig figurerer på flere sites, fordi ejeren af sitet af markedsføringshensyn har flere sites med forskellige navne.

Fortrydelsesret

Som udgangspunkt har du 14 dages fortrydelsesret, når du tegner et abonnement på nettet eller over din mobiltelefon. Hvis aftalen gælder en såkaldt tjenesteydelse, fx dating, kan du dog give dit samtykke til, at fortrydelsesretten bortfalder, inden fristen udløber.

Opretter du en gratis profil på et datingsite, kan du komme ud for, at du skal opgradere til et betalt medlemskab for at kunne læse beskeder fra andre brugere, og at det samtidig betyder, at du fraskriver dig muligheden for at fortryde aftalen. Læs derfor altid betingelserne grundigt igennem, inden du opgraderer dit medlemskab.

Rettigheder til billeder

Vær derudover opmærksom på, om du afgiver rettighederne til de billeder, du uploader på din profil. Du kan risikere, at der står i aftalevilkårene, at datingsitet må bruge billederne i deres markedsføring.

Sidst opdateret:   22. november 2013
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.