Gå til resume Gå til indhold

Hvis du vil klage over et abonnement

Artikel

Opdager du, at der uden dit samtykke er blevet trukket et beløb fra din konto, eller at den erhvervsdrivende fortsætter med at hæve penge, efter du har opsagt abonnementet, kan du klage til Forbrugerklagenævnet.

Gå til indhold

Hvis du, efter at have købt en enkeltstående ydelse, opdager, at der løbende bliver trukket et beløb fra din konto, kan det skyldes, at du, uden at vide det, har tegnet et abonnement. I den situation vil du ikke være bundet til abonnementet. For at et vilkår i aftale om, at der er tale om en løbende ydelse, er bindende, skal du klart og tydeligt være blevet oplyst om det. Ellers er du ikke bundet af dette vilkår.

Kontakt den erhvervsdrivende

Bliver der alligevel uden dit samtykke trukket penge fra din konto, skal du straks kontakte den erhvervsdrivende og påpege, at du ikke har indgået en abonnementsaftale. Klag skriftligt, og gem en kopi af mailen eller brevet som dokumentation for, at du har klaget.

Hvis den erhvervsdrivende ikke vil betale pengene tilbage, skal du kontakte banken, som i en række tilfælde kan føre pengene tilbage til din konto.

Ofte er det sådan, at du i forbindelse med bestillingen af et prøveabonnement faktisk tegner et fortløbende abonnement – altså siger ja til et medlemskab, som løber indtil, du siger det op. Du bør derfor altid læse grundigt, hvad du forpligter dig til, og hvordan du kan opsige en eventuel løbende aftale.

Når man vil opsige et abonnement, er det ikke tilstrækkeligt blot at stoppe betalingen. Hvis du gør det, vil abonnementet løbe videre, men uden du betaler for det. Det kan senere give problemer med rykkergebyrer og inkasso. For at undgå problemer skal du altid huske opsige abonnementet på den måde, der er angivet i abonnementsvilkårene.

Hvor kan du klage?

Kan du ikke få løst problemerne ved at henvende dig til den erhvervsdrivende, kan du klage til Forbrugerklagenævnet, hvis der er tale om et dansk firma, og hvis abonnementet har kostet mere end 800 kroner.

Er firmaet hjemmehørende i et af de andre EU-lande, Norge eller Island, kan du henvende dig til Forbruger Europa.

Sidst opdateret:   21. juni 2012
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Der gælder særlige regler for det, der hedder pakkerejser. Nogle pakkerejser er sat sammen af bureauer, men du kan også selv sammensætte din rejse, så du er dækket af reglerne for pakkerejser.
6 gode råd hvis du er gravid og skal rejse med fly
Læs reglerne for, hvor langt henne du må være i din graviditet, når du skal rejse med fly.
Prisportaler
Vidste du at:

- de tre mest besøgte danske sammenligningssider har i gennemsnit 3 mio. besøgende hver måned?
- de fleste bruger siderne til at indhente information om priser for at sikre, at de køber varen det billigste sted?
- ca. hver tredje også bruger siderne til at få mere at vide om produkternes egenskaber?
- du altid har 14 dages returret, når du handler på nettet?
- du styrker konkurrencen, når du aktivt forsøger at opnå den bedste handel
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.