Gå til resume Gå til indhold

Udsalgsfup

Artikel

Nogle butikker skriver forkerte eller alt for høje før-priser på deres udsalgsvarer. Så selv om du tror, du sparer penge, sparer du måske ingenting. I de tilfælde kan du kræve at få et afslag i den pris, du har betalt.

Gå til indhold

Udsalg og ikke-udsalg

Urigtige og vildledende førpriser er en overtrædelse af markedsføringslovens forbud mod vildledning og kan straffes med bøde. Udtrykket "udsalg" må i følge markedsføringsloven kun anvendes, hvis det kan dokumenteres, at der er tale om en vare, som umiddelbart forud for udsalget var til salg til en højere pris i forretningen.

Andre varer, der er indkøbt særligt fordelagtigt, og derfor kan sælges billigere end normalt, eller varer der sælges umiddelbart efter indkøb, må ikke sælges som "udsalgsvarer".

Hvis du har købt en vare med forkert førpris

Hvis du allerede er blevet snydt af forkerte førpriser, kan du kræve et passende nedslag i prisen. Du skal selv dokumentere, at den førpris, butikken har oplyst, er forkert. Du kan muligvis også hæve købet og få det beløb tilbage, som du har betalt for varen. Det giver mulighed for at købe varen et andet sted - og måske dér få den reelle besparelse.

Med nedslagsberegneren kan du regne ud, hvor stort et nedslag i prisen du har krav på.

Påstået førpris

Reel førpris

Udsalgspris

Prisnedslag

Vil du klage over at en vare er solgt til dig med en forkert førpris, skal du først gå til butikken. Hvis de afviser dig, kan du klage til Forbrugerklagenævnet.

Læs mere om Forbrugerklagenævnet

Sidst opdateret:   21. december 2012
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Ikke automatisk returret i butik
Lovgivningen giver dig hverken fortrydelsesret eller returret, når du handler i en butik. Butikken kan dog tilbyde returret, eller du kan aftale med sælgeren, at du kan fortryde købet.
Bon eller kvittering
Bon eller kvittering er dit bevis for, at du har købt og betalt en vare. Du skal bruge din bon eller kvittering, hvis du senere vil klage over varen, eller hvis du vil udnytte en eventuel ret til at fortryde købet.
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.