Gå til resume Gå til indhold

Dine rettigheder ved udsalg

Artikel

Der gælder de samme regler for udsalgsvarer som for andre varer. Butikken kan dog bestemme, at der ikke er returret eller ombytningsret på udsalgsvarer, selvom butikken normalt tilbyder det.

Gå til indhold

Har du købt en udsalgsvare, kan du stille samme krav til den som til varer, der ikke er nedsat. Købelovens regler gælder fuldt ud for udsalgsvarer. Det samme gælder for kollektionsprøver og varer købt på "lagersalg".

Læs mere om varer med fejl eller mangler 

Fortrydelsesret

Butikker, der normalt giver fortrydelsesret, kan dog gøre opmærksom på, at fortrydelsesretten ikke gælder for udsalgsvarer. Det skal ske på samme måde, som de normalt oplyser om fortrydelsesretten, fx ved skiltning og på kvitteringen.

Sidst opdateret:   3. december 2013
 
 

Forbruger hotlinen

Se, hvad andre har spurgt om og få at vide, hvad du kan gøre
Ikke automatisk returret i butik
Lovgivningen giver dig hverken fortrydelsesret eller returret, når du handler i en butik. Butikken kan dog tilbyde returret, eller du kan aftale med sælgeren, at du kan fortryde købet.
Bon eller kvittering
Bon eller kvittering er dit bevis for, at du har købt og betalt en vare. Du skal bruge din bon eller kvittering, hvis du senere vil klage over varen, eller hvis du vil udnytte en eventuel ret til at fortryde købet.
Tilmeld dig vores nyheder
Få ny viden og vejledning om dine forbrugerrettigheder

Forbrug.dk er portal for offentlig forbrugerinformation. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er ansvarlig for portalen.